Friss tételek

Top5 érettségi tétel szerintetek

5. Arany János (1817-1882)

Hát a lista egy irodalom tétellel kezdődik, de ígérem nem ez lesz az utolsó. Arany Jánost nem lehet kihagy. Középiskolában nem először tanulunk róla, már egy biztos alapra tovább fejlesztjük az általános iskolai tudást. Érettségin így már csak egy-két átolvasást kell végeznünk, hogy sikeresen legyen magyar érettségink.

4. Ady Endre szerelmi költészete

Ady Endre életét lehet mondani követendő példának is. Szerelmi költészete kimagaslik a többi költő közül. Egy biztos pont a magyar irodalom szóbelik között. Sokan reménykedtek benne, hogy ezt húzzátok és nem is alaptalanul, sok más tétel van, ami nem igazán tanulható.

3. Daily routine

Angol érettségihez szerencsére nem volt szerencsém (nyelvvizsgával kiváltva hibátlan 5össel), de ez a tétel nem egyszer volt téma. Hol órán, hol nyelvvizsgán. Mivel sokan ebből érettségiztek, ezért számotokra fontos lehet egy példa.

2. Érvelés

A második tétel a listátokon, ami nem is meglepő. Mert hasznos írásbeli és szóbeli magyar érettségi vizsgán. Én az érvelést kimondottan szerettem, de a fogalmazásom szörnyű lett, mert a külalak 0ás lett emellé társult pár helyesírási hiba, ami miatt nem tudtam 5öst kapni, de nem is bánom, mert műszaki érdeklődésem miatt nem számított a felvételin.

1. Kosztolányi:Édes Anna

Az oldalon található tételek közül egyértelműen ez a tétel, ami viszi a pálmát. A legtöbb keresés a google felől és a legtöbb ajánlás is erre az oldalra/tételre mutat. Anno, amikor én érettségiztem, akkor is tétel volt, viszonylag nem is vészes, mivel kötelező olvasmányt nem szoktam olvasni, ezért nem igazán tudom már, hogy miről szól. A kötelezők röviden csak egy kis betekintést adott ebből a remekműből. Remélem ti elolvastátok.

 
Copyright © 2007- Érettségi vizsga tételek gyűjteménye. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates